Αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό

Ηνέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την αλά καρτστήριξη της ΔΗΜΑΡ, έρχεται να επιβεβαιώσειτην παταγώδη αποτυχία του success story τουμνημονίου και τα σχέδια για λήψη νέωνμνημονιακών μέτρων αναφέρει σε ανακοίνωσήτου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζειότι «από τις ιστορίες για αγρίους περίεπενδύσεων και ανάπτυξης, οι μνημονιακέςδυνάμεις

πέρασαν στην προσπάθειαδιάλυσης της δημόσιας τηλεόρασης, γιανα επεκταθούν, στη συνέχεια, σε όλουςτους δημόσιους οργανισμούς». Προσθέτειεπίσης, ότι από τις διαβεβαιώσεις γιαανάκαμψη, θα προχωρήσουν σε νέους φόρουςκαι μειώσεις σε μισθούς και συντάξειςγια να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενόκαι να διορθωθεί η αστοχία των προηγούμενωνμέτρων.

Ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμούο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν υπάρχεικαμία αυταπάτη ότι το νέο υπουργικόσυμβούλιο και η νέα προγραμματικήσυμφωνία της κυβέρνησης θα κινούνταισε μια ακόμα πιο αυταρχική λογικήυλοποίησης του μνημονιακού προγράμματοςκαι συρρίκνωσης της δημοκρατίας,κλείνοντας τα μάτια μπροστά στιςδραματικές επιπτώσεις που έχουν αυτάγια την οικονομία και την κοινωνία».

Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί έχουντελειώσει, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:«Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τηδημοκρατία και τα δικαιώματά του καιθα κάνει κουρελόχαρτο την επικείμενηπρογραμματική συμφωνία της νέαςκυβέρνησης».

«Ο παλιόςπολιτικός κόσμος του γνωστού δικομματικούπαιχνιδιού, που με την πολιτική τουοδήγησε την πατρίδα στον γκρεμό καιάνοιξε τον δρόμο στην τρόικα, συμμαχείγια να ολοκληρώσει το καταστροφικό τουέργο, εφαρμόζοντας πιστά την αποτυχημένημνημονιακή πολιτική που προβλέπειμειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσειςσε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καιξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας»,δήλωσε για τον επικείμενο ανασχηματισμόο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καιτομεάρχης Οικονομικών των ΑνεξάρτητωνΕλλήνων Νότης Μαριάς.

«Νέα σκληρά αντιλαϊκάμέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει,η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχήτης ΔΗΜΑΡ. Γι αυτό τα κόμματά τηςανανεώνουν την προγραμματική τουςσυμφωνία, προχωρούν σε ανασχηματισμόμε βασικό στόχο να διαχειριστούν τηνκρίση προς όφελος του κεφαλαίου»επισημαίνει με σχόλιό του, το ΓραφείοΤύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Προσθέτει ότι «μενέα αποφασιστικότητα συνεχίζουν, όπωςλέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του,για να προχωρήσουν οι αντιδραστικέςμεταρρυθμίσεις και να φέρουν πιο κοντάτην καπιταλιστική ανάκαμψη». «Καμία αναμονή, καμιάπερίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση.Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της ΛαϊκήςΣυμμαχίας για έξοδο από την κρίση σεόφελος του λαού» καταλήγει το σχόλιοτου κόμματος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα