Πολιτικές αναταράξεις στην Κύπρο

Αναταράξεις δημιουργούν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για διαπλοκή του πολιτικού και τραπεζικού συστήματος, με αιχμή του δόρατος το πρόσφατο δημοσίευμα που εμπλέκει σε «ύποπτη» φυγάδευση στο εξωτερικό, πολλών εκατ. ευρώ από συγγενικά πρόσωπα του Κύπριου προέδρου. Ο Νίκος Αναστασιάδης σε μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του, διαψεύδει τις καταγγελίες και υπόσχεται έρευνα σε βάθος, όλων των τραπεζικών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»,δεύτερο

μνημόνιο προτείνει στην Κύπρο το ΔΝΤ.

«Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος πρόεδρος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΑΡΑΥΓΗ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εταιρεία Α. ΛΟΥΤΣΙΟΣ και Υιοί, ιδιοκτησίας στενού συγγενή του Κύπριου προέδρου, φυγάδευσε στο Λονδίνο 21 εκατ. ευρώ, τρεις μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη απόφαση του Eurogroup που επέβαλε το κούρεμα των καταθέσεων».

Για νόμιμη αποστολή στο εξωτερικό ποσού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για αγορές ακινήτων, που συνέπεσαν χρονικά με την απόφαση, κάνει λόγο σχετική ανακοίνωση της επίμαχης εταιρείας.

Πάντως, οι πολιτικές αναταράξεις στην μεγαλόνησο συνεχίζονται μετά και τις αποκαλύψεις για τις μαύρες λίστες της πολιτικο - τραπεζιτικής διαπλοκής, ενώ τόσο το ΑΚΕΛ όσο και Γιώργος Λιλλήκας, τρίτος σε σειρά εκλογής, υποψήφιος πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές, ζητούν άμεση διερεύνηση των σκανδάλων και άπλετο φως παντού, δείχνοντας και προς την πλευρά του νυν ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή, Διοικητή, μέχρι πρόσφατα, της πτωχευμένης πια Λαϊκής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα