Κλειστοί σήμερα οι δήμοι - Προπηλακισμός Καμίνη

Κλειστοί σήμερα οι Δήμοι όλης της χώρας με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που ελήφθη την Κυριακή, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αντλήσει το 50% και πλέον των 12.500 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Στις λίστες εντάσσονται το σύνολο των εργαζομένων στην Δημοτική Αστυνομία -περίπου 4.000 εργαζόμενοι- καθώς και οι 2.500 σχολικοί φύλακες. Το μεσημέρι εκπρόσωποι

της ΚΕΔΕ θα συναντηθούν με τον Υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.Στο μεταξύ ένταση και επεισόδια επικράτησαν κατά την αποχώρηση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. 'Άγνωστοι τον προπηλάκισαν και προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων αναφέρει: «Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θανάσης Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο,και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υπουργός Ειάννης Μιχελάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούςκαι υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο.
Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Δημάρχου. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

24ωρη απεργία διαμαρτυρίας εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία, ενώ κινητοποιήσεις - που ξεκινούν από αύριο- αποφάσισαν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιεί αύριο στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Από κοινού δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι χρησιμοποιεί απαράδεκτες και απαξιωτικές εκφράσεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητούν από τη ΠΟΕ-ΟΤΑ να προσκομίσουν εγγράφως πότε έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα