Απειλούν τον ΕΟΠΥΥ με κινητοποιήσεις

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τις 8 Οκτωβρίου να δέχονται ασφαλισμένους του, απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.
Η αναστολή συνεργασίας τους με τον Οργανισμό θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα μέλη του για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ασφαλισμένοι

θα καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχομένων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας και η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ προειδοποίησε όλες τις ιδιωτικές κλινικές να σεβαστούν τις συμβάσεις τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης με αφορμή έγγραφη ενημέρωση Μονάδας Αιμοκάθαρσης σχετικά με την  περαιτέρω αδυναμία συμβατικής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, «αλλά την συνέχιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αυτούς που θα καταβάλλουν το αντίτιμο της αιμοκάθαρσης», αναφέρει ότι ο Οργανισμός δεν θα επιτρέψει ουδεμία απόκλιση από τους όρους συνεργασίας που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα