Από αύριο το χαράτσι στα φάρμακα

Πάνωαπό 72 εκατομμύρια ευρώ θα «μαζέψει» οΕΟΠΥΥ από το χαράτσι του 1 ευρώ ανάσυνταγή.

Το μέτρο ξεκινά να εφαρμόζεται απότην Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και σύμφωνα μετην ΗΔΙΚΑ, το σύστημα της ηλεκτρονικήςσυνταγογράφησης έχει τροποποιηθείπροκειμένου να ξεκινήσει χωρίς προβλήματαη εφαρμογή του. Ήδη, τις προηγούμενεςημέρες εφαρμόσθηκε πιλοτικό πρόγραμμασε κάποια φαρμακεία και δεν παρατηρήθηκανπροβλήματα.

Η σχετική εφαρμογή για το 1 ευρώ έχειπεριληφθεί

στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση,και συγκεκριμένα έχει ενσωματωθεί στοποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένωνστη δαπάνη για τα φάρμακα.

Κάθε μήνα εκδίδονται περίπου 6εκατομμύρια ιατρικές συνταγές για τουςασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέσω τουσυστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησηςe - syntagografisi, οπότε τα έσοδα του ΕΟΠΥΥαπό το μέτρο σε ετήσια βάση θα είναιπερίπου 72 εκατ. ευρώ.

2. «Λουκέτο» στο ταμείο του ΓενικούΝοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» από τουςγιατρούς και τους εργαζομένους τουνοσοκομείου προκειμένου να μην εισπραχθείτο 25ευρο από τους ασθενείς, στις 9 και10 Ιανουαρίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαννα προχωρήσουν σε κλείσιμο του ταμείουτου Νοσοκομείου την Πέμπτη 9 Ιανουαρίουκαι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου από τις8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, αντιδρώνταςστην επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώστους ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα