Αποφασίζουν για τη δόση

Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Γερμανίας δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας ως το μεσημέρι σήμερα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου οι διεθνείς πιστωτές να προχωρήσουν σε αυτήν, είπαν πριν από λίγο πηγές της επιτροπής στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Όπως προβλέπει

ο νόμος στη Γερμανία, η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή αυτή να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης της απόφασης και της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει σχόλια επί της διαδικασίας.

Τα προαπαιτούμενα, έτσι, έχουν εκπληρωθεί και η κυβέρνηση της Άγγελας Μέρκελ μπορεί να δώσει την έγκρισή της για την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ, του πρώτου μέρους από μια δόση ύψους 6,8 δισ. ευρώ του δανείου.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό άφησε ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πετύχει την υπερκάλυψη των δαπανών της από τα έσοδα του κράτους, εφόσον εξυπηρετείται το εξωτερικό της χρέος, ως το τέλος του έτους.

«Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα- βήμα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην Schwäbische Zeitung και επισήμανε ότι «το 2014 πρέπει να σκεφτούμε την περαιτέρω ανάπτυξη και να δούμε εάν είναι δεδομένη η ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους ή με ποιον τρόπο θα μπορούσε ενδεχομένως αυτή να επιτευχθεί».

Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στην κρίση στην Ευρωζώνη, ο επίτροπος επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει ταχύτερη και ισχυρότερη και να διαθέτει τη δυνατότητα δυναμικής παρέμβασης στα κράτη- μέλη, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, προς όφελος του συνόλου της Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα