Άσαντ: Η Συρία θα βγει «νικήτρια»

Το πρωί του Σαββάτου θα φύγουν από τη Συρία οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που διεξάγουν έρευνες για τη χρήση χημικών όπλων, ανακοίνωσε ο ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Kι-μουν. Εν τω μεταξύ, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα του θα βγει «νικήτρια» από μια αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έξι καταδιωκτικά της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) εστάλησαν το πρωί στην Κύπρο, ένα «προληπτικό μέτρο για την προστασία

των βρετανικών συμφερόντων», όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Με δύο πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο ενισχύει η Ρωσία τη ναυτική της παρουσία στην περιοχή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στις ΗΠΑ, 116 βουλευτές, ανάμεσά τους και 18 Δημοκρατικοί σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα χρειάζεται να λάβει πρώτα έγκριση από το Κογκρέσο πριν αποφασίσει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Χωρίς προηγούμενη έγκριση -υπογραμμίζουν- μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά μίας πιθανής επέμβασης στη Συρία και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας διοργανώνει στις 7:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα το ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα