Ατλέτικο, σαράντα χρόνια μετά

Είναι στην πρώτη θέση του Ισπανικού πρωταθλήματος. Είναι πλέον και στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η απίθανη Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ντιέγκο Σιμεόνε συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και στον... πόλεμο των Άστρων. Επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 1-0, ολοκλήρωσε το "κόλπο" και πέρασε στην τετράδα δείχνοντας ικανή ακόμη και για τον τίτλο.

Οι Ροχιμπλάνκος έχουν να βρεθούν στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης, απο το 1974 (τότε κύπελλο Πρωταθλητριών). Επέστρεψαν χάρη στο αποψινό γκολ του Κόκε (5΄) που

έκρινε τον Ισπανικό εμφύλιο.


Η ομάδα της Μαδρίτης ήταν εκπληκτική στο πρώτο 20λεπτο έχοντας απολογισμό ένα γκολ και τρία δοκάρια (δύο ο Βίγια, ένα ο Αντριάν).

Η Μπαρτσελόνα πάλι δεν έδειξε ποτέ ικανή να ανατρέψει την κατάσταση. Το 1-1 του πρώτου ματς της έδινε το δικαίωμα να ελπίζει ως το τέλος. Ένα δικό της γκολ θα πήγαινε το ματς στην παράταση.

Εξαιρώντας όμως τη μεγάλη ευκαιρία του 49΄ με τον Τσάβι, και την κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 60΄οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φελίπε, Γκάμπι, Κόκε, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρσία, Αντριάν (62' Ντιέγκο), Βίγια (79΄ Ροντρίγκεζ)

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Μασεράνο, Μπαρτρά, Μπουσκέτς, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγκας (61' Σάντσες) Τσάβι, Ινιέστα (72' Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Keywords
Τυχαία Θέματα