Α.Σαμαράς:«Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα»

Με τη φράση «Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ» υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά Μετά τη χθεσινή άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου τα Δημοκρατίας, και όπως το Σύναγμα επιτάσσει, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την

προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια.

Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είναι πρωτεύον τα κόμματα αλλά η πατρίδα, όταν εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουμε αυτόν τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα, παρατήρησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Καθ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου τα κομματικά επιτελεία που ετοιμάζουν τις στρατηγικές τους εν όψει προεκλογικής περιόδου που αρχίζει και επισήμως σήμερα.

Σήμερα, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής. Υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά θα συνεδριάσει στις 5.00 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ για τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του κόμματος.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης με φόντο την επικείμενη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων Ο Φώτης Κουβέλης θα βρεθεί στα ψηφοδέλτια που χρειάζονται σταυρό προτίμησης και όχι στο επικρατείας, σύμφωνα με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκο Παππά. Την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσουν η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο στις 3 και 4 Ιανουαρίου.

Υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου συνεδριάζει σε λίγη ώρα το Εκτελεστικό Γραφείο των ΑΝΕΛ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Ποταμιού πραγματοποιείται σε λίγη ώρα όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτάσεις του κόμματος.

Στην επισήμανση πως οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, μετά την αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει νέο Πρόεδρο, αυξάνουν τους κίνδυνους για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας προχώρησε σήμερα Τρίτη ο οίκος Fitch. Το σχέδιο της ΕΚΤ για αγορές κρατικών ομολόγων θα προχωρήσει κανονικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανεξαρτήτως από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs


Keywords
Τυχαία Θέματα