Μπαράζ κινητοποιήσεων

Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής από συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίου και φοιτητών, ενώ αποκλεισμένο από ΜΑΤ είναι το κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με ανοιχτό τοενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης, προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, ενώ αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας για να καθορίσουν τη στάση τους. Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στον Άλιμο προχώρησαν, νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 263 συναδέλφων τους.

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης από την ερχόμενη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της και πορεία στο Σύνταγμα οργανώνει στις 6.30 το απόγευμα η ΟΛΜΕ και στις 7.00μμ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, καθώς οι αλλαγές που επιφέρει θα ισχύσουν από τη φετινή χρονιά.

Οι κινητοποιήσεις γενικεύονται σε όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης που σχηματίζουν μέτωπο κατά της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Μετά την επικύρωση της απόφασης για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα σε γυμνάσια και λύκεια, η ΟΛΜΕ συναντάται σήμερα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, με στόχο τον συντονισμό της δράσης τους. Οι δάσκαλοι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για κινητοποιήσεις ενώ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί προσανατολίζονται σε απεργίες.

Λουκέτα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εν μέσω εγγραφών και εξεταστικής. Κλειστά είναι σήμερα τα ΤΕΙ, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, ενώ αναστέλλουν τη λειτουργία τους για αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονία ανακοίνωσαν δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα