Χάγη: Αθώος ο Πέρισιτς

Η αθωωτική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) για τον στρατηγό Μόμτσιλο Πέρισιτς, πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων έχει μεγάλη σημασία για τη Σερβία και το σερβικό λαό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

"Είναι επιτέλους μία καλή είδηση από τη Χάγη" τόνισε ο κ. Ντάτσιτς σε δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι μεγάλη σημασίας για τη Σερβία και το σερβικό λαό, επειδή αναιρεί τις κατηγορίες για δήθεν επίθεση του Γιουγκοσλαβικού

Στρατού στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στην Κροατία.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι αν δεν υπάρξουν νομικής ή τεχνικής φύσης προβλήματα ο Μόμτσιλο Πέρισιτς θα επιστρέψει σήμερα στο Βελιγράδι με αεροπλάνο της σερβικής κυβέρνησης.

Το εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ακύρωσε χθες την καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό με την οποία ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μόμτσιλο Πέρισιτς είχε κριθεί ένοχος για παροχή βοήθειας και στήριξης στη διάπραξη εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Βοσνία και στην Κροατία από τον Αύγουστο του 1993 έως τον Νοέμβριο του 1995 και έδωσε εντολή για την άμεση απελευθέρωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα