Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα

Oλοκληρώνεται στις 7 μμ η εκλογική διαδικασία, η οποία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, όπως διαβεβαιώνει και το Υπουργείο Εσωτερικών. Έως τις δύο μετά το μεσημέρι είχε ψηφίσει το 40 % των πολιτών, στην επικράτεια. Στις 9 το βράδυ αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 έχει τροποποιήσει από το πρωί το πρόγραμμά

του και με συνεχή ροή σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Σε μαζική προσέλευση των πολιτών κάλεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ανοιχτά έως τις 7μ.μ. τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στα ΑστυνομικάΤμήματα, όπως και τα δημοτολόγια στους δήμους για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων.

Οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρό προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές.

Όσοι δεν γνωρίζουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 213 13 61 500. Τις ίδιες πληροφορίες παρέχει και ο διαδικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις».

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι στη θέση τους.

Η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών. Στη θέση τους είναι και το εκλογικό υλικό, όπως οι κάλπες, οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια. Απουσιάζουν μόνο τα στυλό από τα παραβάν, καθώς όπως είναι γνωστό, οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται με λίστα και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται σταυροί προτίμησης σε υποψηφίους. Αν, ωστόσο, βρεθούν ψηφοδέλτια με σταυρούς αυτά θα γίνουν δεκτά ως έγκυρα.

Σε ό,τι αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, αυτό εκτιμάται ότι θα το γνωρίζουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε υπολογίζεται θα έχει ενσωματωθεί περίπου το 50% της επικράτειας. Εκτός κι' αν μέχρι τότε υπάρχουν κόμματα κοντά στο 3% και δεν θα έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να έχουμε σαφή εικόνα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.



Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα