Χρειάζεται πολύ δουλειά σε εθνικό επίπεδο

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της στην προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά σε εθνικό επίπεδο για την εφαρμογή αλλαγών που θα καταστήσουν την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική», δήλωσε ενόψει της διήμερης Συνόδου των 27 που ξεκινά απόψε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ζητώντας χαρακτηριστικά η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια στην κοινωνία.

«Η οικονομία αντιδρά με χρονική υστέρηση. Και μόλις η ανάπτυξη επιστρέψει, θα χρειαστεί ξανά χρόνος για να γίνει αισθητή η επίπτωσή της στην αγορά εργασίας», τόνισε από

την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρόμπαϊ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, οι 27 προσανατολίζονται στη χαλάρωση των χρονικών περιθωρίων για την περιορισμό των ελλειμμάτων των κρατών-μελών προτείνοντας «διαρθρωτικές αξιολογήσεις», όπως ονομάζονται χαρακτηριστικά, των εθνικών προϋπολογισμών.

Στόχος είναι να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια συμφωνία για την Κύπρο, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Θα πρέπει να βρούμε μια λύση που να διασφαλίζει την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους και σε αυτό χρειαζόμαστε και το ΔΝΤ», τόνισε από την πλευρά του ο Φιλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα