Δεκαήμερο κινητοποιήσεων στην Κρήτη

Δεκαήμερες κινητοποιήσεις από σήμερα και αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα, το τριήμερο 19 έως 21 Ιουλίου, αποφάσισαν οι πρωτοβουλίες της Κρήτης ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο.
Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό οργανώνεται στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου,
Κώστα Λειβαδά και άλλους.

Εν τω μεταξύ, σε επιστολή του προς την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, κα Μαρία Δαμανάκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Παράλληλα, καλεί την ΕΕ να αναλάβει ηγετικό ρόλο προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η όλη επιχείρηση και να υπάρξει συνεργασία με τον ΟΗΕ για να δοθεί η κατάλληλη λύση, διασφαλίζοντας το ελάχιστο ποσοστό κινδύνου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις οικουμενικές αξίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα