«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

"Σε ιστορικές αποφάσεις, δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον λαό", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. Αντιδράσεις από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ.«Πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιήσουμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές» πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης ενώ σημείωσε: «Σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό». Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «σκληρή μάχη, η οποία θα κερδηθεί» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω «στα ζητήματα τα οποία συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο που βρίσκεται». «Το θέμα δεν είναι αν θα καθυστερήσει μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, αλλά να υπάρξει συμφωνία» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς τους εταίρους «υπάρχουν σημεία συμβιβασμού» και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δανειστές να διαφωνούν με τις προτάσεις της Αθήνας, είπε πως είναι ειδήσεις «που διακινούνται από διάφορα ΜΜΕ, τις οποίες αναπαράγουν και τα ελληνικά μέσα». Ο κ. Φλαμπουράρης επέμεινε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και εξήγησε ότι «οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ένωση. Με ποια λογική θα φύγει η Ελλάδα και όχι η Ιταλία ή η Γαλλία. Θα τους στοιχίσει πάρα πολύ». Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να προκαλέσει η κυβέρνηση ατύχημα, καθώς, όπως είπε, ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ».

Για το μεταναστευτικό, σημείωσε πως «το θέμα των προσφύγων είναι ένα συνολικό ζήτημα της Ευρώπης που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί». «Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με αυτούς». Αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, δήλωσε πως θα πρέπει να «δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό». «Η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου) τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση. Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αντίδραση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ, κάτι που βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου. «Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου. Και αν το προχωρούσαν θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. «Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Άνετος, απλουστευτικός και αποκαλυπτικός, ως συνήθως, ο κ. Φλαμπουράρης- που εκφράζει αυθεντικά, λόγω της θέσης του, τον κ. Τσίπρα - παρουσίασε σήμερα τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης πού συμπυκνώνεται στις λέξεις «έλα μωρέ, όλα θα γίνουν» Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα «κάνουν πίσω» αποδεχόμενοι τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης επειδή δεν θέλουν Grexit. Σε δε περίπτωση αδιεξόδου - που άρα δεν αποκλείεται - και αν είναι να ληφθούν «ιστορικές αποφάσεις» που αφορούν προφανώς την έξοδο από το ευρώ, δεν είναι καθόλου κακό να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα!Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης μας λέει συνεπώς σήμερα ότι είναι το παιχνίδι με τη θέση της χώρας στο ευρώ και τελικά η έξοδος από αυτό αν χρειαστεί και ας όψονται οι κακοί Ευρωπαίοι ! Μόνο που όμηροι δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα