Φ. Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

"Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι και δεκανίκι ούτε εφεδρεία κανενός. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας κύριε Τσίπρα", τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η επικεφαλής του συνδυασμού Φώφη Γεννηματά.

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι αντί να τελειώσει με το παλιό, προτίμησε να το συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του.

Προανήγγειλε
ότι η αντιπολίτευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ θα είναι εφ' όλης την ύλης και δυναμική, και την ίδια ώρα αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και προγραμματική. "Δεν επιδιώκουμε πολώσεις, άγονες και διχαστικές συγκρούσεις", είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως το ΠΑΣΟΚ λέει ένα μεγάλο "Όχι" στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό ταμείο, στις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και στην ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φοροκαταιγίδα και ότι ο κύριος Τσίπρας επιμένει περιφερόμενος να εξαντλείται σε γενικόλογες αναφορές για το δημόσιο χρέος.

Η κυρία Γεννηματά παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, για νέες πολιτικές για την απασχόληση, το ΕΣΥ, την Παιδεία, την ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος καθώς και για τομές στο πολιτικό σύστημα χάριν της διαφάνειας και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα