Δεν ετέθη ως προαπαιτούμενο η κατάργηση τριετιών

Διαψεύδει η κυβέρνηση, δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου, τις πληροφορίες ότι η τρόικα θέτει ως προαπαιτούμενο για συμφωνία την κατάργηση των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα. Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο δημόσιο για το 2015 και μετά, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για συμφωνία με την τρόικα ως την επόμενη Κυριακή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σήμερα, αρχίζει άλλο ένα Eurogroup στις Βρυξέλλες χωρίς ελπίδες για πολιτική λύση στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και κατ' επέκταση για απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Στην Αθήνα, αρχίζουν παράλληλα και οι προετοιμασίες για τις νέες διαβουλεύσεις με την τρόικα από μεθαύριο Τετάρτη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να ανοίγουν περαιτέρω τη βεντάλια των εργασιακών θεμάτων, απαιτώντας μεταξύ άλλων τρόπους περιορισμού των απεργιών και τη λήψη σχετικής απόφασης τουλάχιστον από το 50% των εργαζομένων, αλλά και την καθιέρωση του λεγόμενου «lock out», σύμφωνα με την οποία ο εργοδότης θα έχει τη δυνατότητα σε απεργίες να προχωρά σε απομάκρυνση ή και αντικατάσταση μέρους του προσωπικού.

«Γι αυτό το θέμα δεν υπάρχουν περιορισμοί στο Σύνταγμα», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, ο οποίος μίλησε στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου

Keywords
Τυχαία Θέματα