Δεν θα σταλεί στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Το απόγευμα στις Βρυξέλλες συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση το Brussels Group με τη συμμετοχή και των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών που διαπραγματεύονται στην Αθήνα. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί επταμελής ομάδα της οποίας ηγείται ο επικεφαλής
του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης χωρίς τη συμμετοχή κανενός συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με Τα Νέα. Ωστόσο το πολυνομοσχέδιο δεν θα σταλεί μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του.

«Αν και η Ελλάδα στέλνει αντικρουόμενες ενδείξεις για την προθυμία της να συμφωνήσει, οι δύο πλευρές θα φθάσουν σε μία αρχική συμφωνία ως την ερχόμενη Κυριακή», υποστηρίζει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι ο “παράγοντας-κλειδί” είναι η “απόφαση Τσίπρα να παρέμβει”. «Η Ελλάδα πρέπει να συμβιβαστεί, αλλιώς καταρρέει», η εκτίμηση τεσσάρων οικονομολόγων που μιλούν στο BBC.

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πώληση ποσοστού 51% στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ως ένδειξη υποχώρησης, προκειμένου να πετύχει συμφωνία με τους δανειστές , αναφέρει το Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου.

Δυσοίωνα, εν τω μεταξύ, τα οικονομικά στοιχεία. Ο στόχος του ισοσκελισμένου προυπολογισμού, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι εφικτός, δήλωσε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 ο συντονιστής του γραφείου προυπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα περί Grexit.

Το σενάριο του Grexit και της δραχμής βάζει ανοιχτά στο τραπέζι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους εταίρους, μιλώντας για αδίστακτα κατεστημένα κέντρα που θέλουν από τη χώρα μας “γη και ύδωρ”, υποταγή και παράδοση.


Με άρθρο του στο περιοδικό Crash, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σημειώνει χαρακτηριστικά: “Αν «εταίροι» και ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον «μπαμπούλα» της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνη οικτρά”.
Ο κος Λαφαζάνης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί από μία ρήξη με την ΕΕ, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα.
Υπογραμμίζει πως η χώρα μας έχει εναλλακτικούς δρόμους, και αναφέρεται σε “νέα ερείσματα, όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στην Κίνα, τη Βραζιλία, τη Λατινική Αμερική, την Ινδία, τον Αραβικό κόσμο, τη ζώνη της Αφρικής και στο χώρο της Μεσογειακής λεκάνης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα