Διήμερο ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα

Η συνέχιση της αξιολόγησης και η επόμενη μέρα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων στο Παρίσι, στις 25 και 26 Νοεμβρίου, μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των επικεφαλής της τρόικας. Για «θετικό βήμα», έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου. Τη συνάντηση στο Παρίσι, της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, η οποία τόνισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.Εν τω μεταξύ, νέο ραντεβού θα έχουν στις 6μμ, ο Αντώνης Σαμαράς

και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.«Ξεμπλοκάρει η διαδικασία και γίνεται μια ουσιαστικήεκκίνηση» δήλωσε η Σ. Βούλτεψη σχετικά με τις συνομιλίες, στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θασυζητηθούν ζητήματα - κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση. «Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, πάντως, ότι δεν έχουν κλείσει όλα τα θέματα, πλην όμως σε αρκετά καταγράφεται πρόοδος. «Δεν σηκώνουμε τον πήχη ψηλά», σημείωναν οι πηγές από το υπουργείο.

Στην κρίσιμη διαπραγμάτευση θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερακάκης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για τις συζητήσεις με την τρόικα

«Η συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Προσφέροντας πρόσθετες περικοπές δαπανών στην τρόικα, η κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε προσδοκία που η ίδια είχε προσπαθήσει να καλλιεργήσει για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Εγκλωβισμένος στο μνημονιακό αδιέξοδο, όμηρος των απαιτήσεων των δανειστών, ο πρωθυπουργός δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Την ίδια στιγμή, όμως, μια κυβέρνηση που καταρρέει δεν μπορεί και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αφού αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη από την ψήφο του».

Απάντηση Σ. Βούλτεψη σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ας μας πει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον τελικά είναι, με την τρόικα ή με την Ελλάδα;» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ

Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ σε νέα επώδυνα μέτρα, καθώς και σε περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, με αφορμή τη συνάντηση κυβέρνησης και τρόικας στο Παρίσι, αύριο και μεθαύριο.

«Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανοίξει ένα νέο γύρο επώδυνων μέτρων ούτε να καταλήξει σε δεσμεύσεις που θα κρατήσουν τη χώρα όμηρο των γνωστών υφεσιακών πολιτικών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται: «Η εμμονή σε επιλογές που αποδιάρθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις εκτίναξαν στα ύψη την ανεργία και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί λύση για την επόμενη μέρα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα