Διπλό σύστημα για τα ακίνητα

Έναν φόρο για κάθε ακίνητο και έναν πρόσθετο φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ προβλέπει το βασικό σενάριο, στο οποίο συγκλίνουν οι ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται από το φόρο τα αγροτικά κτίσματα, ενώ περιορίζεται ο φόρος για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων και των βοηθητικών χώρων τους.

Η αύξηση φόρων συνοδεύεται από νέα

βουτιά στις τιμές των ακινήτων, που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος έχουν χάσει μέσα σε μια τριετία το 1/3 της αξίας τους. Οι τιμές των διαμερισμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2013 έπεσαν ξανά κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%.

Με αφορμή τον φόρο ακινήτων, θέμα συνεργασίας μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος, βουλευτής Ηλείας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση στοχεύει στην τελική ψήφιση ενός νομοσχεδίου που επιβαρύνει επιπρόσθετα τους πολίτες», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του σχετικά με τα νέα σενάρια για τη φορολογία των ακινήτων.


Keywords
Τυχαία Θέματα