Δραματικές εκκλήσεις

Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα απηύθυναν το πρωί, μιλώντας στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς. «Δίνουμε μάχη για να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση», τόνισε στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.
«Καταστροφική» χαρακτήρισε τη συνταγή του μνημονίου ο Αντώνης Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τον οποίο «πρέπει να αποτρέψουμε» και ξεκαθαρίζοντας ότι η κομματική πειθαρχεία είναι αυτονόητη σε τέτοιες περιστάσεις.
Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας και τόνισε αν δεν τολμήσουμε σήμερα θα ζήσουμε την καταστροφή. Παράλληλα κατηγόρησε την Ευρώπη για ολιγωρία, λέγοντας ότι δώσαμε μία μάχη απέναντι σε μία αργή και συντηρητική Ευρώπη και ήρθαμε αντιμέτωποι με τις ορέξεις των αγορών.

«Αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα υπάρχει αδυναμία καταβολής όλων των μισθών και των συντάξεων, θα υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης σχολείων και νοσοκομείων, οι περικοπές θα είναι πολύ σφοδρότερες, θα υπάρξει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα καταρρεύσει» προειδοποίησε θέτοντας παράλληλα το ερώτημα τι θα σήμαινε χρεοκοπία για την ασφάλεια της χώρας.

Όπως είπε, «έχουμε δύο επιλογές: ή συμφωνούμε με τους εταίρους μας ή βρισκόμαστε έξω από το ευρώ και χρεοκοπημένοι». Τόνισε ότι η ψήφος είναι εθνικής σημασίας και κάλεσε τους βουλευτές σε ενότητα, λέγοντας πως αν δεν τολμήσουμε σήμερα θα ζήσουμε την καταστροφή.

«Έτυχε σε μας να πάρουμε στην πλάτη μας την τύχη της χώρας. Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν πρόλαβε σε δύο χρόνια να διορθώσει τα λάθη δεκαετιών.

«Δίνουμε μάχη με τα πολεμοφόδια που βρήκμε και αυτά τα πολεμοφόδια ήταν πενιχρά» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και  έκανε λόγο για δύσκολη μεταβατική περίοδο, προσθέτοντας «να μην χάσουμε τον πόλεμο, επειδή είναι δύσκολη η μετάβαση».

«Στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα», ενώ χαρακτήρισε τις συνταγές του μνημονίου ως το μοναδικό δρόμο.
Ομιλία Α. Σαμαρά στη ΚΟ ΝΔ

Καταστροφική χαρακτήρισε τη συνταγή του μνημονίου ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τον οποίο «πρέπει να αποτρέψουμε».

«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας. Οι επιλογές μας δικ
Keywords
Τυχαία Θέματα