«Δράσεις σε γειτονιές»

Έξι γιορτές που αναδεικνύουν την αξία του διαπολιτισμικού διαλόγου πραγματοποιούν σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 12 Ιουνίου, φορείς των δύο κεντρικών δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις σε γειτονιές» που υλοποιείται στις δύο πόλεις από τον περασμένο Μάρτιο και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης.

«Στόχος

του προγράμματος είναι η συνύπαρξη στις γειτονιές ποικίλων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να αναπτύξουν σχέσεις γόνιμης αλληλεπίδρασης», ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά.

Επίσης, την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα διοργανωθεί ημερίδα στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου «Δράσεις σε γειτονιές».

Θα ακολουθήσει κεντρική εκδήλωση με παραστάσεις χορού και ζωντανής μουσικής από καλλιτέχνες των κοινοτήτων μεταναστών στην Αθήνα, υπαίθριο μαγείρεμα και σερβίρισμα παραδοσιακών πιάτων και έκθεση αποτελεσμάτων των εργαστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα