«Έφυγε» ο Αλέκος Ζούκας

Σε ηλικία 56 ετών «έφυγε» ο συνεργάτης του Δεύτερου Προγράμματος, Αλέκος Ζούκας. Ο Αλέκος Ζούκας γεννήθηκε στο Μεσενικόλα Καρδίτσας και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως συντάκτης, σχολιαστής, αρθρογράφος (Ημερήσιος Κήρυκας, Θεσσαλική Ηχώ κ.α.), περιοδικά και ραδιόφωνα. Υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας. Ήταν ιδρυτής του εκδοτικού οίκου «έλλα», κειμενογράφος και ερευνητής σε σειρές ντοκιμαντέρ για την ΕΤ.


Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην ΕΡΑ.

Το 2011 ο Αλέκος Ζούκας επιλέχθηκε να συμμετέχει στον 25ο διεθνή διαγωνισμό της EBU, PRIX EUROPA με την μουσική εκπομπή «Το θέμα είναι», η οποία μεταδιδόταν κάθε Πέμπτη,21:00-22:00, από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Ο Αλέκος Ζούκας διαγωνίστηκε στην κατηγορία Radio Music με την εκπομπή «Το θέμα είναι τα μάτια!» και μαζί με τον Εμμανουήλ Κουτσουρέλη, ο οποίος διαγωνίστηκε στην κατηγορία του Ραδιοφωνικού Ντοκιμαντέρ, προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

To PRIX EUROPA είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σχετικό με το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και τα Online Media και το 2011 διοργανώθηκε με την αρωγή της EBU στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα