Το κυβερνητικό έργο στο επίκεντρο

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της απογευματινής συνεδρίαση, στις 7.30μμ, του υπουργικού συμβουλίου. Η εισήγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη. Η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φέρει στην Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ θα ανοίξει η διαδικασία για τη
συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε άτυπη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία αξιολογήθηκαν τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να βρεθεί η χώρα με την «πλάτη στον τοίχο» και μάλιστα δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ζήτημα στο θέμα της καταβολής των μισθών και των συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη Πέμπτη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων τις 11 Ιουνίου του 2013 για όσους το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές δεν προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της -υπό εξέλιξη- διαπραγμάτευσης.

Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο , δημιουργούνται προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων και σεβασμός στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς , όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι- σε βάρος των εργαζομένων που νομίμως εργάζονται στον σημερινό φορέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα