ΕΛΣΤΑΤ : Η κρίση ευημερίας οξύνει την πολιτική κρίση

Την κρίση ευημερίας που διέρχεται η Ελλάδα αποτυπώνουν στοιχεία έρευνας που διενήργησε για πρώτη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή και τα οποία αποτυπώνουν την απαξίωση του πολιτικού κόσμου στα μάτια των πολιτών, αλλά και τη διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων μέσα στην ελληνική κοινωνία. Από την κρίση αξιών «τραυματισμένος» εξέρχεται και ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής από το σύνολο του πληθυσμού πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του συνολικά δηλώνει το 5,1% του πληθυσμού και

πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 5% των εργαζομένων. Ομοίως, πλήρως ικανοποιημένο με την οικονομική του κατάσταση δηλώνει μόλις το 1,4% των ερωτηθέντων, κάτι που αποτυπώνει το βαθμό της εισοδηματικής ανισότητας .

Το 3,3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του και το 2,9% των εργαζομένων δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του. Πολύ ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 43,2% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.

Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση ανέρχεται στο 11,7% του συνόλου, ενώ το 56,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με την έρευνα 6 στα 10 άτομα δηλώνουν πως ο τρόπος ζωής τους έχει περιεχόμενο σε μεγάλο βαθμό, ενώ 4 στα 10 άτομα διατυπώνουν λιγότερο αισιόδοξες αναφορές.

Η κρίση ευημερίας τροφοδοτεί την κρίση αξιών. Το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, το 19,2% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη και το 12,5% δηλώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Πλήρως εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα μόλις το 0,6% του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα