Εν αναμονή δηλώσεων μετά το Eurogroup

Μέχρι τη Δευτέρα -τουλάχιστον- πρόκειται να διαρκέσουν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, καθώς όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε σήμερα κάποια τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών. Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δίνεται διορία μέχρι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου για να
υποβληθεί από την Ελλάδα αίτημα για συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω του υφιστάμενου προγράμματος, ενώ έντονες πιέσεις ασκήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση στην αποψινή συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει δυστοκία στη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος ενώ αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης φέρονται να συζητούν το τρίτο προσχέδιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του τέσσερις αρxές για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία. Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία που να της παρέχει οικονομική σταθερότητα, βιωσιμότητα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Εξάλλου, πηγές της Telegraph σημειώνουν πως το EuroWorkingGroup και η Ελλάδα πρόκειται να αναλύσουν τις αποκλίσεις μεταξύ του ελληνικού σχεδίου και του υφιστάμενου προγράμματος, για τη συνάντηση της Δευτέρας.

To CNBC, πάντως, επικαλούμενο πηγές, κάνει λόγο για μία συμφωνία επί της αρχής. Το πρακτορείο προσθέτει πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε πρόγραμμα διάσωσης, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα