Ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της επίμαχης τροπολογίας για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, που προκαλεί εκρηκτικό κλίμα εντός και εκτός Βουλής.

Δεδομένες θεωρούνται οι αντικαταστάσεις των διαφωνούντων βουλευτών, Άννας Καραμανλή και Λευτέρη Αυγενάκη από τη ΝΔ, καθώς και του

Νίκου Σηφουνάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι οι εμπνευστές του ΕΝΔΙΑ έστειλαν ένα λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας την αίσθηση ότι η ιδιοκτησία στη χώρα μας σχεδόν κοινωνικοποιείται.

Η Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε για αδικίες και υπερβολές, ενώ λάθος χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει κάποιες περαιτέρω αλλαγές ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, τόνισε ότι η τροπολογία ελαφρύνει από τα βάρη και η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτη την πολιτική της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων χωρίς να διακυβεύεται η δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Πάντως, ο κος Μαυραγάνης δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα που έθεσαν πολλοί βουλευτές για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ οικισμών που δεν είναι πολεοδομικά ενεργοί, όπως για παράδειγμα το Ροπωτό Τρικάλων, που πλήττεται από συνεχείς κατολισθήσεις.

Συνεχίζονται, την ίδια ώρα, τα πυρά κατά του Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές, λέγοντας πως ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα.

«Ο νόμος ψηφίστηκε και η κυβέρνηση έχει συνέχεια. Αν δεν μπορεί να τον εφαρμόσει ας παραιτηθεί» είπε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ατυχή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα