Ενημέρωση για την Συρία

Τα μέλη του Κογκρέσου θα ενημερώσουν απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ενώ στο βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση Κάμερον για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, την οποία η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει. Τηλεφωνικες επικοινωνίες Μέρκελ με Πούτιν και Ολάντ το απόγευμα για την κατάσταση

στη Συρία.

Αν υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στη Συρία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, το καθεστώς του σύρου προέδρου Άσαντ θα πέσει, εκτίμησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σύρος πρώην στρατηγός που διοικούσε την Εθνική Ακαδημία Άμυνας στη Δαμασκό, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε την κινητοποίηση των εθνικών πόρων για να διαφυλαχθεί η παροχή των βασικών κρατικών υπηρεσιών στην περίπτωση που γίνει μια στρατιωτική επίθεση.

Παράλληλα η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτομολήσεις στον συριακό στρατό.

Εξάλλου οι ΗΠΑ αποστέλλουν ένα επιπλέον αντιτορπιλικό απέναντι από τις συριακές ακτές, ανεβάζοντας προσωρινά σε 5 τον συνολικό αριθμό των πολεμικών πλοίων που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ στην ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα