Επεισόδια με τραυματίες στο ΑΠΘ

Επεισόδια σημάδεψαν νωρίτερα τις φοιτητικές εκλογές στο Αριστοτέλειο. Ομάδα κουκουλοφόρων συνεπλάκη με φοιτητές και προκάλεσε ζημιές στη Γεωπονική και Πολυτεχνική Σχολή.

Τα άτομα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και συγκρούστηκαν με φοιτητές.

Πέντε φοιτητές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Επεισόδια και στην Αθήνα, νωρίτερα, όπου ομάδα κουκουλοφόρων

προσπάθησε να εισβάλει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Χημικό τμήμα, ενώ φόβοι εκφράζονται για επέκταση των επεισοδίων και σε άλλες Σχολές.

«Πρέπει, η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλίμονο κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές, πρυτανικές ή εξετάσεις να καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τα σημερινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επαναφορά του ασύλου της παρανομίας και για «κουκουλοφόρους οι οποίοι μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια, με τις πλάτες της κυβέρνησης».

Μήνυση κατά αγνώστων θα κάνει η φοιτητική νεολαία που πρόσκειται στη ΝΔ,με αφορμή τα επεισόδια στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, όπως τόνισεο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα