Επιμένουν για τους δημοσίους υπαλλήλους

Συνεχίζονται οι πιέσεις της τρόικας για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την αποχώρηση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013, αλλά και οι ενστάσεις των δανειστών αναφορικά με τις ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία. Οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων παρατείνουν την παραμονή τους στην Αθήνα έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ την Κυριακή θα ξανασυναντηθούν με τον υπουργό οικονομικών. Ωστόσο τα πολλά ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις αδυνατίζουν την πρόθεση της κυβέρνησης να
θέσει τις προτάσεις της για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με την τρόικα πάντως να εμφανίζεται εκ των προτέρων αρνητική.

Προσηλωμένη στο εγχείρημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και στις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, δηλώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον Αντώνη Μανιτάκη, σε γραπτή του δήλωση, αν μιλά για αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν». Αναφορικά με την απομάκρυνση των επίορκων, στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια με τη συμμετοχή δικαστικών και θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, ενώ χαρακτηρίζουν αβάσιμο τον αριθμό των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα.

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών δράσης, «με στόχο την απόκρουση των επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα» θα εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Κατηγορεί την κυβέρνηση για «ισοπεδωτικές λογικές» που έχουν ως αποτέλεσμα αντί της δίωξης μερικών εκατοντάδων επίορκων «να μπαίνουν στο στόχαστρο 7.000 και πλέον δημόσιοι υπάλληλοι».

Σκληρή κριτική κατά του νόμου για την απόλυση επίορκων δημοσίων υπαλλήλων άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο υπογράμμισε ότι ο νόμος και η ερμηνευτική εγκύκλιος έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και με την πλήρη εφαρμογή τους θα παραλύσει ο δήμος της Αθήνας .
Keywords
Τυχαία Θέματα