Επίθεση στην τρόικα και συνεχίζουν...

Με την φράση «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην κοινωνία» ο Φώτης Κουβέλης έδωσε  το στίγμα της σύσκεψης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Όπως είπε ο κ. Κουβέλης  η συνάντηση των τριών αρχηγών θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα ενώ απέφυγε να προσδιορίσει το ποσό το οποίο χωρίζει τις δυο πλευρές. Σε λίγη ώρα αναμένονται δηλώσεις του Ευ.

Βενιζέλου.Δύσκολη η διαπραγμάτευση, προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα για τα διαρθρωτικά μέτρα εκσυγχρονισμού του κράτους και να προστατεύσουμε τα χαμηλά στρώματα είπε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος στις 18.00 θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε, το πρωί, τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 - 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κλείσει το πακέτο των μέτρων, ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαφορά με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με τον στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ. Έχουν σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους», επισημαίνει σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα