Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξο τόνο για την ελληνική οικονομία έδωσε με το μηνιαίο δελτίο της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), υποστηρίζοντας ότι αυτή θα βελτιωθεί σταδιακά, επωφελούμενη από το πρόγραμμα βοήθειας, τα έσοδα από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Η ομαλοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών θα βοηθήσει, επίσης, την ελληνική οικονομία, ενώ οι προηγούμενες προσαρμογές στα δημόσια οικονομικά και τους μισθούς αναμένεται να έχουν επίσης αποτέλεσμα.

Η

Μπούντεσμπανκ προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα παραμείνει ισχυρή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης και των εξαγωγών, αλλά σημειώνει ότι το διεθνές περιβάλλον σκεπάζεται από νέφη λόγω του αυξανόμενου κινδύνου μίας μεγάλης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Η αισιόδοξη αυτή προοπτική έρχεται μετά τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 0,4% έναντι προβλεπόμενου ρυθμού 0,5%.

Η Μπούντεσμπανκ ήταν πιο επιφυλακτική σχετικά με την Κίνα, η οποία υποτίμησε το νόμισμά της την περασμένη εβδομάδα, εγείροντας φόβους ότι οι προοπτικές της οικονομίας της είναι χειρότερες από ό,τι αναμενόταν, με τον ρυθμό ανάπτυξής της να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο 25ετίας.

"Κατά την άποψη της Γερμανίας, είναι μια επιτυχία ότι δεν μιλάμε τώρα πια για μια ονομαστική διαγραφή χρέους" της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών επισήμανε οτι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας παραμένει απαραίτητη για τη Γερμανία. Μιλώντας εξάλλου, στην τηλεόραση του Μπλούμπεργκ, ο Μίκαελ Φουκς, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Μέρκελ, τόνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερους... αποστάτες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Bundesdag, εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα