Επτά δισεκατομμύρια οι γήινοι
Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της γης, με τη γέννηση της μικρής Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες. Το κοριτσάκι επέλεξε ο ΟΗΕ να είναι σύμβολο αυτού του πληθυσμιακού ορόσημου. Το βρέφος γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στις Φιλιππίνες και ζύγιζε 2,5 κιλά και πήρε το όνομα Ντανίκα που σημαίνει «πρωινό αστέρι» και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.
Ωστόσο, ανεξάρτητοι δημογράφοι έχουν εκφράσει όσον αφορά τη μεθοδολογία, λέγοντας ότι αυτό το νούμερο είναι πιθανότερο να έρθει του χρόνου και όχι φέτος.
Ο ΟΗΕ «δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες» έγραφε στο περιοδικό New Scientist ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης.
Ο ίδιος υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε το ορόσημο των επτά δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020.
Τον τίτλο διεκδικούσαν και δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ αλλά και το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας.
Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της «υποψήφιου», 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ.
«Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια», τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.
Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακρυά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.
Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά.
Η μικρή Ντανίκα ήταν το τέταρτο νεογέννητο. Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.
Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ορίσει την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα που ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων.
Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.
Ωστόσο ο ΟΗΕ τελικά επέλεξε την μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες να είναι σύμβολο αυτού του πληθυσμιακού ορόσημου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δείτε τι έκανε η νύφη την ώρα του γάμου!
- Ειρήνη Μερκούρη: Είναι ενάντια στις πλαστικές
- Εντυπωσιακή Μπόκα! (video)
- Πειρασμός: Τι θα δούμε σήμερα 31 Οκτωβρίου
- Ρώμας- Ράντου: Μιλούν για το «Κωνσταντίνου και Ελένης»
- Ειρήνη Μερκούρη: Δεν έχω κάνει ποτέ πλαστική
- Θρίλερ με αγνοούμενο στα Ιωάννινα
- Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984

- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΑΕΛ : Άριστα στην άμυνα, προβληματισμός για επίθεση
- Νokia-Microsoft: Συμμαχία κατά της Apple
- Ειδικοί Ολυμπιακοί : Παγκύπρια Ημερίδα Καλαθόσφαιρας
- Φαν Πέρσι: ''Δεν είμαι Ναζί'' (video)
- Άρης: Τελειώνει το μεσημέρι ο Τσιώλης
- Βενιζέλος: Συντριπτικά καλύτερη η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου
- Με την πλάτη στον τοίχο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
- Θα παραδεχτεί την ενοχή του ο Ορτίθ
- Έλληνες γιατρούς ζητούν τα γερμανικά νοσοκομεία