Έρχεται το Founder Institute

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου με τη δημιουργία έξι νέων επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο οργανισμός Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC), η επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute (του μεγαλύτερου προγράμματος τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών, παγκοσμίως) στην Αθήνα. Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Istitute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να φτιάξουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας,

με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πάνω από 20 ουσιαστικών τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.

Το Founder Institute απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens μέχρι τις 19 Μαρτίου 2015. Έχουν ήδη δοθεί δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μία στον καλύτερο υποψήφιο (Technical Founder Fellowship) και μία στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship) και πρόκειται να δοθεί ακόμα μία υποτροφία, μέχρι τη λήξη της περιόδου των αιτήσεων. Ο δεύτερος κύκλος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 400 ενδιαφερόμενους και πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2015.

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να καταθέσουν την ιδέα τους. Αντίθετα, υποβάλλονται σε μία σειρά από τεστ, σχεδιασμένα σε συνεργασία με κορυφαίους κοινωνικούς επιστήμονες, τα οποία αξιολογούν στοιχεία της προσωπικότητάς τους και των ικανοτήτων τους και προβλέπουν τις δυνατότητες επιτυχίας του κάθε υποψηφίου ως επιχειρηματία. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη μέθοδος αξιολόγησης έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 85%.

Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι τη θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μίας επιχείρησης. Κάθε ενότητα παραδίδεται με τη συμμετοχή κορυφαίων CEOs και έμπειρων μεντόρων, οι οποίοι μοιράζονται τις μοναδικές και συχνά διαφορετικές απόψεις τους σχετικά με το θέμα και παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους και, στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν εργασίες, σύμφωνα με τη θεματολογία κάθε ενότητας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες εργασίας, ανταλλάσουν απόψεις, αλληλοσυμπληρώνονται, παρέχουν και λαμβάνουν συμβουλές και δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργατών και γνωριμιών που τους παρέχει υποστήριξη τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας του προγράμματος.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν, επίσης, πολλά επιπρόσθετα οφέλη, πέραν από την ίδρυση της επιχείρησής τους. Με την υποστήριξη της Microsoft, θα τους δοθεί πρόσβαση σε μία σειρά από εργαλεία για τρία χρόνια, ενώ οι καλύτεροι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν για έναν χρόνο στο Microsoft Innovation Center. Παράλληλα, οι απόφοιτοι θα διεκδικήσουν τη θέση τους σε μία σειρά από προγράμματα του Founder Institute, που θα ενισχύσουν τις εταιρείες τους, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται, ότι οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC) αποτελούν μία πρωτοβουλία που στόχο έχει, τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα