Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη άλλων δέκα

Συνεχίζονται οι έρευνες σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο για τη Χρυσή Αυγή, μετά τις χειροπέδες στην ηγετική της ομάδα, σε βουλευτές και στελέχη της, που καλούνται από αύριο σε απολογίες για την κατηγορία της διεύθυνσης και έντασης σε εγκληματική οργάνωση. Αναζητούνται άλλα 10 άτομα που εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ η αστυνομία «χτενίζει» περιοχές της Αττικής για να βρεθούν κρησφύγετα της οργάνωσης με οπλισμό. Η Χρυσή Αυγή

λειτουργούσε στα πρότυπα του χιτλερικού δόγματος της απόλυτης εξουσίας του φύρερ. Θεωρούσε υπανθρώπους τους μετανάστες, τους ρομά, όσους διαφωνούσαν με τις ιδέες της, ακόμα και άτομα με νοητική στέρηση, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα - καταπέλτη, που περιλαμβάνει ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς και εκμετάλλευση μεταναστών.
Αποκαλυπτικές και οι καταθέσεις μαρτύρων, πρώην μελών, που είπαν ότι οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς και απείθαρχους Έλληνες δεν ήταν τυχαίες, αλλά προγραμματισμένες, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους η κατήχηση από Χρυσαυγίτες περιλάμβανε μηνύματα όπως ότι ο Χίτλερ δεν διέπραξε ποτέ εγκλήματα, τα περί στρατοπέδων και κρεματορίων ήταν παραμύθια, και πως στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν θύματα, αλλά ήταν δημιούργημα των αριστερών.

Μπαράζ τηλεφωνημάτων στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που φτάνουν μέχρι τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καταγράφονται μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ Χρυσαυγίτες δεν δίστασαν ακόμη και να βρίζουν το 34χρονο θύμα, ενώ ήταν ήδη νεκρός, σε νέες τηλεφωνικές συνομιλίες που έρχονται στο φως.

«Η Χρυσή Αυγή επηρέασε και την εθνική οικονομία και η διάλυσή της διαμορφώνει καλύτερους όρους για επενδύσεις» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νώτη ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα