ΕΤΑΑ και ΤΑΥΠΕΚΩ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ

Την ένταξη δυο ακόμη ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε η διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών, υγειονομικών, συμβολαιογράφων) και το ΤΑΥΠΕΚΩ (υπαλλήλων τραπεζών

και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας). Στη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκε κυρίως η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να ανέλθει εφέτος σε 2- 2,5 δισ. ευρώ, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Υγείας Α.  Λυκουρέντζος και Εργασίας Γ. Βρούτσης, καθώς και ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Μ. Σαλμάς.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η μη ένταξη ταμείων έως σήμερα στον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε μια από τις «κόκκινες κάρτες» της τρόικας στο υπουργείο Υγείας.

Σε πενθήμερη επίσχεση προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά εργαστήρια καθώς και οι γιατροί, από τις 8 Οκτωβρίου έως και στις 12 Οκτωβρίου, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από το ταμείο τους, από τον ΕΟΠΥΥ.

Την απόφαση αυτή έλαβε η συντονιστική επιτροπή όλων των σωματείων των ιδιωτικών φορέων υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, δηλαδή κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης-αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές. 

Keywords
Τυχαία Θέματα