Έτοιμες για εκδίκηση οι ΕΔ της Ιορδανίας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας υποσχέθηκαν απόψε ότι θα εκδικηθούν τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου που εκτελέστηκε με φρικιαστικό τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Η εκδίκηση θα είναι τόσο μεγάλη, όσο και η συμφορά που χτύπησε την Ιορδανία", τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Μαμντούχ αλ Αμέρι, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας. "Το αίμα του μάρτυρα δεν χύθηκε μάταια και (...) η εκδίκηση (...) θα είναι ανάλογη με την καταστροφή που έπληξε το σύνολο των Ιορδανών", τόνισε.

Ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα,
που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, αποφάσισε να επιστρέψει εσπευσμένα στο Αμάν. "Η μεγαλειότητά του ο βασιλιάς, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, διέκοψε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την είδηση για το μαρτύριο του ήρωα πιλότου", ανέφερε η τηλεόραση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επρόκειτο να δειπνήσει απόψε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές διακρίνεται ο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, ντυμένος με μια πορτοκαλί στολή, να προχωρά ανάμεσα σε χαλάσματα, περιστοιχισμένος από ένοπλους μασκοφόρους άνδρες με στρατιωτικές στολές. Τον κλείνουν σε ένα μεταλλικό κλουβί και ένας από τους ενόπλους, που παρουσιάζεται ως "εμίρης μιας περιοχής που βομβαρδίστηκε από τον συνασπισμό των σταυροφόρων" πιάνει έναν δαυλό και βάζει φωτιά σε βενζίνη.

Οι φλόγες φτάνουν μέχρι το κλουβί. Ο μελλοθάνατος προσπαθεί μάταια να προστατευθεί, αγωνίζεται μέχρι που τον τυλίγουν οι φλόγες και μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα. Στη συνέχεια, ένα τρακτέρ ρίχνει χώματα πάνω στο κλουβί που καταρρέει.

Στο βίντεο το ΙΚ δίνει επίσης το όνομα τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις του πιλότου και ανακοινώνει ότι θα αποζημιώσει με "100 χρυσά νομίσματα" όσους σκοτώσουν "έναν σταυροφόρο πιλότο".

Η ιορδανική τηλεόραση ανέφερε ότι "το μαρτύριο του πιλότου Κασάσμπεχ" σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκοι Τζος Έρνεστ τόνισε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών μελετούν το βίντεο και προσπαθούν να καθορίσουν εάν είναι αυθεντικό και το πότε ακριβώς τραβήχτηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα