Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την παραίτηση

Ως αιτία βαθιάς ανησυχίας χαρακτηρίζει την παραίτηση Θεοχάρη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ενόχλησή του για την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε ότι κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Κομισιόν προσθέτοντας πως «ότι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού». «Κανένας δεν έχει το ανάστημα να με παραιτήσει» τόνισε

ο απερχόμενος Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, λέγοντας ότι η απόφαση είναι δική του. Την ίδια ώρα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι ο κ. Θεοχάρης θα λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ ενώ το Υπουργείο εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης έως τις 15 Ιουνίου.

Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας αναφορικά με τη διαδικασία κάλυψης της θέσης αυτής, μετά από την παραίτηση του κ. Θεοχάρη-, «θα ακολουθηθεί μια ανοικτή διαδικασία. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο Θεοχάρης θα μείνει όσο χρειάζεται για να ενημερώσει και να παραδώσει τη σκυτάλη».

Την εκτίμηση ότι ο κ Θεοχάρης, χρησιμοποιήθηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος» και ουσιαστικά οδηγήθηκε σε παραίτηση, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της. «Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες, αν δε συνοδεύεται από μια αυθεντική πολιτική βούληση για τον σκοπό αυτό και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, την τελευταία περίοδο, που φοροαπάλλαξαν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες» καταλήγει.

«'Ο,τι δεν είναι δικό μας το πολεμάμε. Σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης» αναφέρει το Ποτάμι σχετικά με την παραίτηση Θεοχάρη, η οποία όπως τονίζεται «ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα