Εξοντώθηκε ο αρχιτρομοκράτης της Κένυα

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εγκέφαλος της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που είχε στοιχίσει τη ζωή 148 ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων 142 φοιτητών τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Σομαλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερα ηγετικά στελέχη της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε μια επίθεση τηλεχειριζόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους που εξαπολύθηκε τη χθεσινή νύχτα.

Ανάμεσά τους ήταν ο Μοχάμεντ Μοχάμουντ, γνωστός με το παρωνύμιο "Κούνο", άλλοτε δάσκαλος

σε ένα κορανικό σχολείο στη Γκαρίσα, που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση στο Ναϊρόμπι ως ο κυριότερος οργανωτής της σφαγής της 2ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους η επιδρομή έγινε στην πόλη Μπαρντχέρε. Τουλάχιστον δύο πύραυλοι εβλήθησαν και έπληξαν οχήματα στα οποία επέβαιναν μαχητές της Σεμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

"Ακούσαμε δύο μεγάλες εκρήξεις και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οχήματα έγιναν στόχος επίθεσης κοντά σε μια στρατιωτική βάση της Σεμπάμπ", δήλωσε ο Αμπντιουάχαμπ Αλί, ο επικεφαλής των αρχών ενός χωριού κοντά στο οποίο έγινε η επίθεση.

"Οι κάτοικοι του χωριού μας είπαν ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ένα αεροσκάφος έπληξε ένα αυτοκίνητο και μια στρατιωτική βάση των Σεμπάμπ", είπε ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Χάσαν Γκέσλε.

Αμέσως μετά την επίθεση διεκόπη η λειτουργία του τηλεφωνικού δικτύου στη Μπαρντχέρε, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία με τους ισλαμιστές για να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές.

Αξιωματούχοι στην περιοχή επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήθηκε μια επιδρομή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσουν ποιοι ήταν οι στόχοι τους.

Ούτε ο στρατός της Σομαλίας ούτε η δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα (AMISOM) διαθέτουν τέτοια αεροσκάφη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όμως έχουν προβεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές επιδρομές με τη χρήση τηλεχειριζόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Σεμπάμπ, η σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν αυτή που είχε στοιχίσει τη ζωή στον αρχηγό της Σεμπάμπ, τον Άχμεντ Άμπντι Γκοντάν, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα