Φλαμπουράρης: Eπανεξέταση παραχώρησης αεροδρομίων

Στις δηλώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμα του το Reuters. Ο υπ. Επικρατείας έκανε λόγο ότι θα μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων Ξενία και αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, καθώς και στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται, σύμφωνα με ο iefimerida.gr.

«Ότι
έχει συμβασιοποιηθεί η πρόθεση η δική μας δεν είναι να το διαλύσουμε», είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο MEGA για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και συμπλήρωσε «εκτός αν είναι πολύ ακραίο».

Όπως πρόσθεσε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναθεωρηθούν συμβάσεις, με τη θέληση του συμβασιούχου, αλλά τόνισε πως ότι δεν έχει προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα θα σταματήσει, υπογραμμίζοντας:

«Τέρμα η ιδιωτικοποίηση στα Ξενία ή στα αεροδρόμια», αποσαφηνίζοντας ότι τα αεροδρόμια δεν είναι «πακέτο».

Στο θέμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής.

«Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτα», συμπλήρωσε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το θέμα να συζητηθεί ακόμη και σήμερα.

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απάντησε «είναι ένα από τα ονόματα που ακούτε κι εσείς, ακούμε κι εμείς».

Αναφερόμενος στις τρεις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων δεν γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά «αλληλοενημέρωση», ώστε να καταλήξει το ερχόμενο Eurogroup, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, σε συμφωνία.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα Σύνοδος Κορυφής, εάν την Δευτέρα δεν υπάρξει συμφωνία.

Στις «κόκκινες γραμμές» ανέφερε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας και ότι δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα