Φύκια για την Αλτσχάιμερ
"Η ομοταυρίνη έχει μεγάλη ομολογία με την ταυρίνη που αποτελεί ένα από τα πλέον άφθονα ελεύθερα αμινοξέα στον εγκέφαλο. Πιθανόν λόγω αυτής της ομολογίας η ομοταυρίνη εμπλέκεται σε διάφορα βιολογικά μονοπάτια και κατέχει κυτταροπροστατευτικές ιδιότητες. Είναι ο μοναδικός αναστολέας της συσσώρευσης
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η κ.Τσολάκη, έχει βρεθεί ότι η ομοταυρίνη προστατεύει από τη νευροτοξικότητα του β αμυλοειδούς , (μιας τοξικής πρωτεϊνης η συσσώρευση της οποίας στον εγκέφαλο αποτελεί χαρακτηριστικό της νόσου Αλτσχάιμερ) και πιθανά από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται στο DNA των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ έδειξαν ότι η ομοταυρίνη είναι ασφαλής και καλά ανεκτή σε μακροχρόνια χορήγηση, συγχορηγείται με αντιανοϊκά φάρμακα χωρίς να παρατηρούνται αξιοσημείωτες μεταβολές στις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις του ασθενούς, επιβραδύνει την ατροφία του ιπποκάμπου και μειώνει τα επίπεδα του αμυλοειδούς πεπτιδίου Αβ42 στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, με δοσοεξαρτώμενο τρόπο.
"Είναι πλέον γνωστό πως η νόσος Αλτσχάιμερ έχει προκλινική φάση μεγάλης διάρκειας και αυτό παρέχει την πολύτιμη δυνατότητα της παρέμβασης με νοσο-τροποποιητική θεραπεία κατά τη φάση αυτή. Όμως, παραμένει ακόμη άγνωστος ο κρίκος που συνδέει τις παθοφυσιολογικές διαδικασίες της νόσου Αλτσχάιμερ με τα κλινικά της συμπτώματα. Αυτό που είναι πλέον γνωστό, είναι ότι οι παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί για την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ ξεκινούν χρόνια, εάν όχι δεκαετίες, πριν από την κλινική διάγνωση της άνοιας. Συνεπώς, η εξακρίβωση των παραγόντων κινδύνου, η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μπορεί να είναι τα «κλειδιά» για τη διαχείριση της νόσου. Πρόσφατα, έχει προταθεί ένα μοντέλο βιολογικών δεικτών, με το οποίο οι πλέον έγκυροι βιολογικοί δείκτες της παθολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ, αυξάνονται ανώμαλα και φθάνουν σε ένα ανώτατο όριο, με χρονική σειρά. Από αυτούς, οι βιολογικοί δείκτες της αμυλοειδούς πλάκας αυξάνονται χρονικά πρώτοι και ένα σημαντικό φορτίο αμυλοειδούς συσσωρεύεται στον εγκέφαλο πριν από την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων της νόσου. Με βάση αυτά η ομοταυρίνη αποτελεί ένα νέο χρήσιμο όπλο στην προστασία της μνήμης σε ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με ήπιας ή μέτριας βαρύτητας νόσου Αλτσχάιμερ. Μένει να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά της στην κλινική πράξη"επισημαίνει η κ.Τσολάκη.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πλήρης συμμετοχή του Κοσόβου στο RSS
- «Έξω από το ευρώ η Ιταλία»
- Oδηγός για να μην πληρώσετε πολλά στην Εφορία
- Γνωρίζετε τι σημαίνει το επώνυμό σας; Μάθετέ το!
- Η διαφορά της γυναίκας στα 8, 18, 28, 38 και 48...
- Αυτοί θα παίρνουν το πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ
- 7 Μυστικά Για ένα υγιή γάμο!
- Στα 500 ευρώ το επίδομα τέκνων - Οι προϋποθέσεις
- Μαίρη Συνατσάκη: «Το μαγείρεμα δεν το συμπαθώ πολύ»
- Διαγράφονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρικομματική επιτροπή ετοιμάζει το νέο νόμο για την ιθαγένεια
- Οι κρίσεις των Αντιστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας
- «Παρών» δήλωσε ο Λαλιώτης
- Ν. Νικολόπουλος: Επιστολή στον Π. Καμμένο για το προσυνέδριο
- Οι Μινωικές Αερογραμμές προσανατολίζονται στην επέκταση των δρομολογίων τους στα Ιωάννινα στο άμεσο μέλλον
- Η ΠΓΔΜ στέλνει τον... Μέγα Αλέξανδρο στην Eurovision
- Δεντροφύτευση κεντρικών νησίδων άρχισε ο Δήμος Λάρνακας
- To clasico πέθανε, ζήτω το clasico!
- Υπό επεξεργασία ο νέος νόμος για την ιθαγένεια
- Χ. Αθανασίου: Κράτος δικαίου η Ελλάδα και όχι αντισυνταγματικών νόμων