Μειωμένες 5-10% οι τιμές γάλακτος

Μειωμένες κατά 5-10% είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές όλων των τύπων γάλακτος σε όλα τα σούπερ μάρκετ, μετά τον πρόσφατο κύκλο επαφών του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου με τους εκπροσώπους της αγοράς τους οποίους κάλεσαν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους έναντι των καταναλωτών που δοκιμάζονται.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο υφυπουργός, από την προηγούμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου οι τιμές μειώθηκαν κατά 5-10%, χωρίς σ' αυτό το ποσοστό να υπολογίζονται οι προσφορές
και οι εκπτώσεις που κάνουν στην διάρκεια της εβδομάδας τα σούπερ μάρκετ.

Πάντως, ο κ.Γιακουμάτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης τον Δεκέμβριο του νόμου που παρέτεινε την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλατος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα επανεξέτασης του μέτρου.

Την ίδια ώρα, από τα τέλη Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα έχουν την ευακαιρία να κάνουν online τις αγορές τους από τον οργανισμό κεντρικής αγοράς Αθηνών, και να παραλαμβάνουν μέσω των ΕΛΤΑ τα ψώνια τους.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Γιακουμάτος η Αγορά του Ρέντη σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, θα πραγματοποιεί αποστολές παραγγελιών καταναλωτών εντός Αττικής, με μόνη επιβάρυνση ένα
ευρώ ανά αποστολή.

Χριστιάννα Κούσιου
Keywords
Τυχαία Θέματα