«Γραφικός ο Ντεπαρντιέ»

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γίνεται "όλο και πιο γραφικός" στην εμφάνισή του, είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να μη δοθεί η ρωσική εθνικότητα σε μια τόσο γνωστή προσωπικότητα.

"Ως τηλεθεατής, μού έδινε πάντα την εντύπωση ενός ηθοποιού με πολύ ταλέντο. Και παραμένει έτσι και γίνεται όλο και πιο γραφικός, όσον αφορά την εμφάνισή του", δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα
ενημέρωσης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο 64χρονος Ντεπαρντιέ έλαβε τον Ιανουάριο από τον πρόεδρο Πούτιν προσωπικά τη ρωσική εθνικότητα, έπειτα από μια αντιπαράθεση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό που είχε χαρακτηρίσει "αξιοθρήνητη" την απόφαση του Ντεπαρντιέ να επιζητεί απαλλαγή από τη φορολόγηση καταφεύγοντας στο Βέλγιο.

"Αυτή ήταν η απόφασή του, ήταν μια απόφαση εν μέρει συναισθηματική, αλλά από την άλλη πλευρά ήταν αναμφίβολα μελετημένη καλά", πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

"Δεν υπήρξε κανένα πολιτικό κίνητρο (στην απόφαση να δοθεί η ρωσική υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ). Μια γνωστή προσωπικότητα μάς υπέβαλε ένα αίτημα, σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν δύσκολο να του το αρνηθούμε", τόνισε.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης κάλεσε τους ρώσους κυβερνήτες να "είναι πιο προσεκτικοί όταν προσφέρουν διαμερίσματα σε ανθρώπους που δεν συγκαταλέγονται στους πιο φτωχούς", υποδηλώνοντας σαφώς τον Ραμζάν Καντίροφ, τον πρόεδρο της Τσετσενίας που πρόσφερε στον Ντεπαρντιέ ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων σε αυτή την επαρχία που πλήττεται από τη φτώχεια και την ανεργία.

"Αυτό δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις", είπε ο Μεντβέντεφ υπογραμμίζοντας ότι πολλοί Ρώσοι πρέπει να περιμένουν σε μεγάλες λίστες αναμονής για να έχουν ένα διαμέρισμα.

Ο Ντεπαρντιέ ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία για την Τσετσενία όπου εκεί ζουν "ευτυχισμένοι άνθρωποι", όπως είχε δηλώσει ο ηθοποιός έπειτα από ένα γλέντι με τον "φίλο" του Ραμζάν Καντίροφ, προκαλώντας την αγανάκτηση οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα