Η Qatar Airways στηρίζει το «Ελ. Βενιζέλος»

Ιδιαίτερης σημασίας, χαρακτήρισε την επιλογή της Qatar Airways να επιλέξει την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό για τις πτήσεις της προς την Νέα Υόρκη, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας Γιάννης Παράσχης. «Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης προς τον αερολιμένα της Αθήνας,
η οποία έρχεται σε μία δύσκολη εποχή που τα αεροδρόμια βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα σκληρός» είπε σήμερα στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, που είχε με δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρούμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Παράσχης τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής τονίζοντας ότι θα είναι μια εξέλιξη η οποία θα έχει οφέλη και για το αεροδρόμιο. «Είναι κρίσιμο να υπάρχει ένας αερομεταφορέας βιώσιμος και ισχυρός που να αναπτύσσεται από την Αθήνα» είπε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο στην Ελλάδα να επιβιώσουν δυο μεγάλες εταιρείες δεδομένου ότι στον κλάδο υπάρχει ένα ευρύτερο κύμα συγχωνεύσεων.

Σε σχέση με το αίτημα των εκπροσώπων των αεροπορικών εταιριών αλλά και του τουριστικού κλάδου για μειώσεις στις χρεώσεις του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος ο κ. Παράσχης υποστήριξε πως δεν είναι ρεαλιστική η λογική να μειωθούν τα τέλη του αεροδρομίου σε επίπεδο που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους δανειστές της. Η εταιρεία σημείωσε εφαρμόζει πρόγραμμα στοχευμένων κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, που οδηγούν σε εκπτώσεις μέχρι και 30% στα τέλη. Για την επιβατική κίνηση σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αφρούν στο δεκάμηνο Ιανουαρίου -Οκτωβρίου καταγράφονται απώλειες 11%, με τον αριθμό να φτάνει στα 11,3 εκατ. έναντι 12,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τέλος σε ότι αφορά το ζήτημα της χρονικής επέκτασης της σύμβασης αλλά και για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Δημόσιο πλήρως από το Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών πουλώντας το ποσοστό του, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σημείωσε ότι πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τους μετόχους της εταιρείας και θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα