Η Α. Ποδηματά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ,  Άννυ Ποδηματά, μίλησε στις 17/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το Eurogroup της Δευτέρας και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

μεταξύ άλλων, είπε:

«Ως προς το αν τα μέτρα στο σύνολό τους είναι τα ενδεδειγμένα και μπορούν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, επί της ουσίας, άρα μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας -γιατί αυτό είναι το ζητούμενο-, επί αυτού λέω ότι και στην Ελλάδα
και στην Ευρώπη και στην Αμερική -συμπληρώνω-, υπάρχουν ενστάσεις, ως προς την ισορροπία του προγράμματος και επιμέρους μέτρα που εμπεριέχονται σε αυτό. Αλλά όλα αυτά, τα οποία δεν είναι στατικά, δηλαδή προφανώς υπάρχουν οι δυνατότητες διορθώσεων, αναπροσαρμογών -το λέμε και το επαναλαμβάνουμε έτσι και αλλιώς πάρα πολύ καιρό και στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος-, η δυνατότητα να αλλάξεις επιμέρους πράγματα, χωρίς να αμφισβητήσεις τους τελικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, υπάρχει έτσι και αλλιώς».

Και συνέχισε: «Είναι σημαντική η μάχη της Δευτέρας, αλλά δεν είναι πόλεμος. Αυτή τη στιγμή και από εδώ και πέρα, τα μέτρα που θα αποφασιστούν, σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση και της εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και της εκταμίευσης των δόσεων, θα είναι τέτοια που να δημιουργούν ασφαλιστικές δικλείδες στους εταίρους και δανειστές... Αν αποτελεί -και θεωρώ δεδομένο ότι αποτελεί-, στρατηγική και εθνική μας επιλογή η παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωζώνη και η ανάκαμψη της αξιοπιστίας μας, για να μπορούμε να συμμετέχουμε με έναν ισότιμο τρόπο σε αυτά που αποφασίζονται στο θεσμικό επίπεδο, για το πώς θέλουμε να είναι η Ευρώπη του αύριο, θα πρέπει και στην πράξη να κάνουμε εκείνα που χρειάζεται για να υπηρετήσουμε αυτή τη στρατηγική επιλογή, η οποία δεν θα τελειώσει τη Δευτέρα στο Eurogroup».

* Για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ:

«Η επιλογή, η στρατηγική των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και των κυβερνήσεων των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, να παραμείνει η Ευρωζώνη ενωμένη, στο σύνολό της. Η οποιαδήποτε αριθμητική μεταβολή να μην είναι μείον, αλλά να είναι plus, να αφορά καινούργιες χώρες που θα προσχωρήσουν στο ευρώ. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν πια χώρες, οικονομολόγοι, που θέτουν ανοιχτά το θέμα της εξόδου χωρών που δεν ανταποκρίνονται με μόνιμο τρόπο στους κανόνες, τα κριτήρια, τους όρους λειτουργίας της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα