Η απάντηση του Αλ.Τσίπρα στον Ε. Μεϊμαράκη

Βέβαιος ότι την επομένη των εκλογών θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρόεδρος της ΝΔ τον κάλεσε να εξηγήσει πως, στην περίπτωση που εκλεγεί αυτοδύναμος, θα μπορέσει να ψηφίσει εκτελεστικούς νόμους του Μνημονίου όταν μέσα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα υπάρχουν στελέχη που έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες ή τελικά θα ξαναπάει τη χώρα σε εκλογές.

Χαίρομαι

που παρακολουθείτε στενά τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα που έχει απόψεις και ένα κόμμα που γνωρίζει να λύνει τις διαφορές με δημοκρατικό τρόπο. κι έτσι πορευτήκαμε, έτσι και θα πορευτούμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Θέλω να ξεκαθαρίσουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ διεσπάσθη ακριβώς διότι μια ομάδα μειοψηφική μέσα στο κόμμα με διαφορετικό στρατηγικό προσανατολισμό που είχε συμφωνήσει να ακολουθήσει το γραμμή της πλειοψηφίας, που δεν ήταν έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, αποφάσισε να αποχωρήσει. Συνεπώς, πλέον είναι απολύτως φανερό ότι η ίδια τακτική που ακολουθήσατε το Γενάρη να τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει και θα μας πάει στη δραχμή, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μας καταστρέψει δεν έχει καμία, βάση τώρα.

Όλοι γνωρίζουν πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να παλέψει για τα δικαιώματά μας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και να διεκδικήσει το καλύτερο για τον ελληνικό λαό, είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο ότι εκλογές δεν θα γίνουν την επομένη και δεν θα γίνουν διότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Κι εγώ κύριε Μεϊμαράκη έχω αποδείξει ότι ξέρω να συνεργάζομαι. Συνεργάστηκα με τον κ. Καμμένο που είχαμε εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικές αφετηρίες. Ήταν μια έντιμη συνεργασία. Εγώ ήμουν αυτός ο οποίος πρότεινα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα στέλεχος της δικής σας παράταξης. Της συντηρητικής παράταξης ενώ μπορούσα να εκλέξω ένα στέλεχος που προέρχεται από την αριστερά. Δεν το έκανα διότι υπηρετώ την πατριωτική ευθύνη». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι άλλο η εθνική συνεννόηση και άλλο η εθνική συγκάλυψη και η επιστροφή στο βαθύ χθες.

«Κύριε Τσίπρα, έχετε δώσει ψεύτικες υποσχέσεις από τον Ιανουάριο του 2015, γίνατε πρωθυπουργός δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε καμία. Το κόμμα σας και η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα δεν σας ακολούθησε. Φέρατε ένα νέο Μνημόνιο, το υπογράψατε», ήταν το ερώτημα του Ε.Μεϊμαράκη που υπογράμμισε ότι τώρα στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αριθμό 53 βουλευτών που έχει υπογράψει ένα κείμενο χειρότερο από το κείμενο της αριστερής της πλατφόρμας ενώ είναι υποψήφιοι και βουλευτές που είχαν ψηφίσει παρών, και αναρωτιέται κανείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει αυτοδύναμος, αν θα μπορέσει να ψηφίσει τους εκτελεστικούς νόμους ή θα μας ξαναπάει σε εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα