Η Φτώχεια έχει Πρόσωπο

Με σύνθημα « Η φτώχεια έχει πρόσωπο. Η φτώχεια δεν είναι στίγμα, η φτώχεια γεννά αλληλεγγύη», η Athens Voice, το protagon.gr και o Αθήνα 9.84 συντονίζονται την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας και συναντούν τα αληθινά πρόσωπά της σήμερα. Την αξιοπρέπεια μέσα στην Κρίση. Και την ευθύνη
μας απέναντί της. Μέσα από έναν μαραθώνιο θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως η φτώχεια δεν είναι στίγμα και πως η φτώχεια γεννά την αλληλεγγύη.

Την ίδια ημέρα, ο δήμος Αθηναίων θα διανείμει τρόφιμα σε 500 πολύτεκνες οικογένειες, στο κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου, ενώ στη μία το μεσημέρι θα γίνει εκδήλωση στην αυλή του Κέντρου Σίτισης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς 35. Θα αναγνωστεί κείμενο της Θεατρικής Ομάδας των Αστέγων του Ιδρύματος και θα διανεμηθούν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι «η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης» προκειμένου να δημιουργηθεί «μια ευρύτερη συμμαχία ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα