Η καμαριέρα δεν τον γνώριζε

Η καμαριέρα, το κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, που φέρεται ότι πραγματοποίησε εις βάρος της ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του.

 Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και μετακόμισε στη Νέα
Υόρκη πριν από 7 χρόνια, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Τζέφρι Σαπίρο, σκιαγραφώντας το προφίλ της.

"Δεν είχε ιδέα για ποιος ήταν ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του" τόνισε ο Σαπίρο, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν σωματικές βλάβες.

Το επεισόδιο φέρεται ότι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, και η καμαριέρα δήλωσε ότι αγνοούσε την ταυτότητα του άντρα που της επιτέθηκε μέχρι την Κυριακή.

Ο 62χρονος Ντομινίκ Στρος Καν βαρύνεται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της παράνομης κράτησης και του εξαναγκασμού σε θωπείες. Αν καταδικαστεί με βάση το παραπάνω κατηγορητήριο μπορεί να χρεωθεί με εγκλεισμό στις φυλακές πάνω από 25 χρόνια.

Οι δικηγόροι του πάντως αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Κακουργημάτων του Μανχάταν.

Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ κάλυψε πλήρως τις αστυνομικές αρχές της πόλης του απέναντι στην κριτική που δέχονται για τη μεταφορά με τις χειροπέδες στα χέρια του Ντομινίκ Στρος Καν μπροστά από τις κάμερες των ΜΜΕ, αλλά και για τις διαμαρτυρίες που αρθρώνονται από μερικούς Γάλλους πολιτικούς με αφορμή την εικόνα που παρουσίαζε ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ,κατά την προσαγωγή του καθώς εμφανώς " τρέκλιζε ".

"Πράγματι νομίζω ότι είναι ταπεινωτικό, αλλά αν δε θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια στις χειροπέδες τότε να μην παραβιάζεις το νόμο " είπε χαρακτηριστικά ο Μπλούμπεργκ την Τρίτη στους δημοσιογράφους, από το Άλμπανι όπου βρίσκεται το δημαρχιακό μέγαρο.

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας και γνωστή προσωπικότητα του Πολιτισμού και των Τεχνών, Ζακ Λανγκ είχε χαρακτηρίσει τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο Στρος Καν ως "δημόσιο λιντσάρισμα" το οποίο προκάλεσε φρίκη και αποστροφή σε όσους το παρακολούθησαν. Άλλοι πολιτικοί θεώρησαν επίσης το γεγονός ως ταπεινωτικό αλλά και επιθετικό εις βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Εν τούτοις ο Μπλούμπεργκ υπερασπίστηκε και την απόφαση της δικαστού να αρνηθεί την εγγύηση του 1000.000 δολαρίων για την αποφυλάκιση του Στρος Καν και να τον κρατήσει προφυλακισμένο εν αναμονή της περαιτέρω δικαστικής διαδικασίας.

" Μας ασκούν κριτική. Ας είναι. Το θέμα είναι αν αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται, είναι απολύτως απαράδεκτο αυτό που συνέβη ", υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ.

Την ίδια ώρα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, επιδιώκει να έρθει σε επαφή με τον προφυλακισμένο επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν,
Keywords
Τυχαία Θέματα