Η Μ. Γιαννάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στις 24/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ θέλουν το κεφάλι μας στο θέμα των συντάξεων":

«Δυστυχώς και οι Ευρωπαίοι και το Ταμείο θέλουν πάση θυσία το κεφάλι μας, στο θέμα των συντάξεων. Δυστυχώς. Και εμείς, ως Έλληνες, κατανοούμε ότι η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς σημαίνει κάτι για το σύνολο της οικογένειας.
Θέλουν σώνει και καλά περικοπές. Φοβάμαι πως η ελληνική κυβέρνηση, με τις κινήσεις που έκανε, θα βρει πολλά πράγματα μπαστούνια. Και αν δεν το "σηκώσουν" σήμερα, σε λίγο θα επανέλθουν... Μισθοί, συντάξεις, το δημόσιο δηλαδή, κουτσούρεμα του δημοσίου».

* "Πρόβλημα χρηματοδότησης από Δεκέμβριο του 2015":

«Η καγκελάριος είπε πως δεν έχουμε δικαίωμα για τρίτο μνημόνιο, γιατί υπάρχει η Καρλσρούη, το συνταγματικό δικαστήριο. Λοιπόν, στο τέλος της χρονιάς, με τις παρατάσεις και όλα αυτά τα τρελά που έχουμε κάνει, θα έχουμε πληρώσει μεν τα χρέη της χρονιάς και μετά θα βρεθούμε γυμνοί από παραγωγική βάση».

Δημοσιογράφος: Εκεί υπάρχει ένα ζήτημα, πια, χρηματοδότησης της χώρας, από τον Δεκέμβριο του 2015...

Μ. Γιαννάκου: «Βέβαια...».

* "Πλήρες αδιέξοδο αν δεν συμφωνήσουμε":

«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Ό,τι και να λένε ορισμένοι, ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο αν δεν συμφωνήσουμε. Άρα είναι κατανοητό τι πρέπει να συμβεί εκόντες, άκοντες».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα