Η Μ. Κανελλοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

H βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μαρία Κανελλοπούλου, μίλησε στις 5/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το κείμενο διαβούλευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον πολιτισμό:

«Επειδή ακούγεται πολύ βαρύγδουπο το "τομεάρχισα του πολιτισμού", να διευκρινίσω ότι η θέση μου μέσα στα συλλογικά όργανα είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Πολιτισμού. Και αυτό, παρότι ακούγεται βαρύγδουπο, συνεπάγεται μόνο καθήκοντα τρεξίματος και γραφειοκρατία
χωρίς τέλος... Δεν συμμετείχα στο συγκεκριμένο κείμενο της έναρξης, ενώ συμμετείχα σε πολλά άλλα κείμενα. Καταρχήν, να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα κείμενο συζήτησης και δεν πρόκειται για το τελικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον πολιτισμό. Δηλαδή, πραγματικά πρόκειται για ένα κείμενο που πιστεύω και ελπίζω ν' αλλάξει προς το καλύτερο, διότι, ήδη, έχουμε πολλά σημειώματα και από συντρόφους και από ανθρώπους που δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έχουν τρομερό ενδιαφέρον και ελπίζω ότι θα συμπεριληφθούν στη συνολικά μας πρόταση... Επιμένω ότι είναι ένα κείμενο που προτείνεται για διαβούλευση. Δεν είναι ένα κείμενο που γράφεται σε μαρμάρινες πλάκες και υπό μορφή δέκα εντολών παραδίδεται στην κοινωνία».

Δημοσιογράφος: Το πρόβλημα μας είναι όντως ο πολιτισμικός ιμπεριαλισμός που προέρχεται από την Αμερική;

Δ. Κανελλοπούλου: «Ανάμεσα στη λατρεία του αμερικάνικου σινεμά και στην περιφρόνηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής στην Ελλάδα, νομίζω ότι υπάρχει το Γκραν Κάνυον. Έχουμε καταλήξει σ' ένα τελείως αντίθετο πράγμα. Δεν υπερασπιζόμαστε καθόλου την παραγωγή των Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία γίνεται σε συνθήκες τρομερής φτώχειας και θυμόμαστε το καλλιτεχνικό έργο -εν προκειμένω στον κινηματογράφο-, όταν πρόκειται να βραβευτεί και όταν πρόκειται να φωτογραφηθούμε φορώντας ωραία φορέματα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα